menu

Het onderhouden van jouw LoooX item

Of nu je gekozen hebt voor een badmeubel, waskom of één van onze andere producten: met LoooX creëer je een feestje in jouw badkamer of toilet. Elk product verdient een andere verzorging. Hoe je jouw item(s) het beste kunt onderhouden, of bijvoorbeeld mogelijke vlekjes kunt verwijderen? Dat lees je hieronder.

Eiken badmeubel onderhouden

Ieder LoooX wood item gemaakt uit een uniek stuk eiken en behandeld met een speciale coating. Dit maakt het eiken geschikt voor plaatsing in de badkamer. Hout blijft uiteraard een natuurproduct. Wees daarom alert op plaatsing van haarlakbussen, natte handdoeken en schurende voorwerpen op het meubel.

Wees ook na aanschaf een beetje lief voor het eiken door het maandelijks te onderhouden met de Wood Maintenance Set. De Wood Maintenance Set is voorzien van een vloeibare was (250 ml) en een bijbehorende poetsdoek. Zorg dat het eikenhouten oppervlak voor gebruik van de set droog en schoon is. Schud vervolgens de vloeibare was voor gebruik. Breng een minimale hoeveelheid aan op de poetsdoek en behandel het product. Breng tot slot na ongeveer een uur kruislings een tweede laag aan voor optimale bescherming. Zo blijft het eiken prachtig!

Onderhoud van een LoooX waskom

Leuk! Je bent in bezit van één van onze mooie waskommen in jouw toilet of badkamer. Om ze in topconditie te houden hebben we een aantal tips. Gebruik voor de dagelijkse reiniging van de wasbak een zachte doek met lauw water en neutrale zeep. Maak de wasbak na elk gebruik met een zachte droge doek droog. Hiermee voorkom je kalkaanslag. Schenk geen gekleurde vloeistoffen in de wasbak en laat hierin ook geen vloeistoffen staan. Als dit wel gebeurt, maak dan de wasbak zo snel mogelijk schoon. 

Veel van onze waskommen hebben een gladde afwerking. Onze Ceramic RAW waskommen zijn wat ruwer qua afwerking. Dit geeft charme, maar betreft ook een ander advies. We raden je aan om het product zo nu en dan te behandelen met een olie of wasachtig product. Dit haalt de originele kleur op en vervaagd vlekken die bijvoorbeeld zijn ontstaan door kalkrijk water. 

Onderhoud van rvs in de badkamer

Onderhoud van rvs in de badkamer

Ben je in bezit van een rvs LoooX product, zoals onze inbouwnis? Dan hebben wij een aantal tips om het rvs mooi te houden. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen zoals bleekmiddelen of zilverpoets en scherpe/schurende voorwerpen, zoals een schuurspons. Deze producten zijn niet goed voor het rvs.

Vlekjes op het rvs?

Vlekjes op het rvs kunnen ontstaan door vervuiling van buitenaf. Dit is erg vervelend, maar gelukkig te verhelpen met de rvs-behandelingskit. Deze kit bestaat uit 100 ml soft reiniger, 100 ml protect, een spons en latex handschoenen. Zorg dat het oppervlak voor gebruik van de set droog en schoon is en gebruik de bijgeleverde handschoenen bij gebruik.

Maak de behandelingskit open en pak allereerst de 100 ml soft reiniger. Schud goed voor gebruik. Breng vervolgens met een vochtige spons de reiniger op het product aan en laat de reiniger 1 minuut intrekken. Begin daarna met enige druk de spons over het materiaal te bewegen. Beweeg de spons altijd in de richting van het materiaal. Bij hardnekkige roest kan ook de witte kant van de spons voorzichtig gebruikt worden. Verwijder aansluitend de restanten met een vochtige doek. Gebruik daarna de 100 ml protect voor een beschermende laag. Verdun de protect met water voor dagelijks gebruik (50 ml op 1 liter water). Met een spons of doek bescherm je vervolgens de oppervlakte. Voor een optimaal resultaat spoel je de oppervlakte naderhand af met koud water. 

Onderhouden poedercoating

Rvs delen die voorzien zijn van een poedercoating, zoals onze Colour Box, kunnen gereinigd worden met een milde allesreiniger. Om aanhechting en inwerking van agressieve stoffen te voorkomen, dient het oppervlakte schoon en droog te blijven. De poedercoating kan loslaten als de aanbeveling niet wordt opgevolgd. Het wordt afgeraden om producten met een corrosieve of aluminium bodem direct op het roestvrijstaal te plaatsen.

Zit jouw antwoord er niet tussen? Neem gerust contact met ons op. We staan je graag te woord.

Onderhoud van baden

Onderhoud van baden

Ben je in bezit van een LoooX bad, zoals een Chill, Cool of Easy? Dan ben je in het bezit van een mooi stukje design. De reiniging van het bad is zeer eenvoudig, omdat vuil vrijwel geen kans krijgt zich te hechten aan het oppervlak. Deze werking kun je het beste behouden door het bad na gebruik droog te maken met een zachte doek. Bij onderhoud maken we onderscheid in de twee verschillende afwerkingen, namelijk mineraal marmer met een gelcoat toplaag en acryl. Weet je niet welke afwerking van toepassing is? Bekijk dan de vooraf ontvangen productinformatie.

Onderhoud acrylbad

Om het bad schoon te maken kun je het beste milde allerreiniger, water i.c.m. een zachte spons gebruiken. Wrijf zacht in een ronde beweging en gebruik genoeg water. Altijd meteen en grondig naspoelen met water. 

Let op! Gebruik geen schurende schoonmaakmiddelen, alcoholhoudende schoonmaakmiddelen, of middelen op basis van Aceton of andere oplosmiddelen.

Bij hardnekkige vlekken die niet op zojuist beschreven manier kunnen worden verwijderd óf wanneer er sprake is van beschadigingen, neem dan contact op met onze serviceafdeling.  

Onderhoud mineraal marmer met een gelcoat toplaag

Ben je in het bezit van een Easy bad? Dan heb jij een mineraal marmer met een gelcoat toplaag exemplaar in huis. Om het bad schoon te maken kun je het beste groene zeep gebruiken i.c.m. een zachte spons. Wrijf zacht in een ronde beweging en gebruik genoeg water. Bij hardnekkige vlekken die niet op zojuist beschreven manier kunnen worden verwijderd óf wanneer er sprake is van beschadigingen, neem dan contact op met onze serviceafdeling.  

 

Let op! Gebruik geen oplosmiddelen als alcohol, aceton en ammonia of agressieve schoonmaakmiddelen als chloor, zoutzuur, bijtende soda, antikalk producten of oplosmiddelen o.b.v. anionische oppervlakte actieve werking. De plek waar het logo is geplaatst moet met extra zorg worden behandeld.

Solid Surface

Ben je in het bezit van een eiken badmeubel met solid surface? Wij vinden deze combinatie prachtig. Solid Surface vind je terug aan de bovenzijde van een badmeubel. Dit materiaal is naast esthetisch, ook onderhoudsarm en hygiënisch. Toch vergt het materiaal licht onderhoud en adviseren wij om hardnekkige kleurstoffen, zoals haarverf, niet direct op het oppervlakte te plaatsen. Voor de dagelijkse reiniging eenvoudig met een zachte, natte doek het oppervlak schoonvegen.