menu

Met LoooX kies je voor duurzaam: zo worden wij steeds groener

Welkom bij LoooX! Bij ons gaat het niet alleen om het creëren van prachtige badkamers, maar ook om het bijdragen aan een mooiere wereld. Ons LoooX Lief projectteam, zet zich in voor duurzame initiatieven. Wij geloven dat we met zijn allen verantwoordelijk zijn voor het zorgen voor onze planeet. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor toekomstige generaties. Duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid zijn voor ons belangrijke waarden. Stap binnen bij LoooX en ontdek hoe wij ons, samen met jou, inzetten voor een mooiere wereld!

Wat betekent duurzaamheid voor LoooX?

Wat betekent duurzaamheid voor LoooX?

"Voor ons betekent duurzaamheid dat we onze impact op het milieu willen verbeteren. We streven o.a. naar energie-efficiëntie, afvalreductie en het bevorderen van biodiversiteit. Daarnaast omarmen we circulariteit, waarbij we producten ontwerpen met een lange levensduur en resthout hergebruiken. Tot slot slaan we de handen ineen met maatschappelijke initiatieven."
- Remco. Lees hieronder meer over onze initiatieven.

Duurzame logistiek met papieren pallets

We zijn altijd op zoek naar manieren om onze impact op het milieu te verminderen. Eén van de manieren waarop we dat doen, is door over te stappen op papieren pallets voor onze logistiek. Deze pallets zijn niet alleen sterk, maar ook lichter dan houten pallets en ook nog eens 100% recyclebaar. 

En het mooie is: deze pallets worden gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo dragen we niet alleen bij aan de circulaire economie, maar ook aan de maatschappij. Op deze manier hopen we met kleine stapjes een groot verschil te maken.

BIJzondere collega's

Bij LoooX zijn we trots op onze 20.000 bijen collega's, die leven in de bijenkas op het dak van ons pand. Hoe gaaf is het dat wij onze eigen LoooX honing produceren! Maar waarom vinden wij onze bijen eigenlijk zo belangrijk?

Wist je dat 80% van het groente en fruit in de supermarkt te danken is aan bijen?

Bijen bestuiven namelijk niet alleen de gewassen waarvan wij de vruchten eten, maar produceren ook nog eens heerlijke honing. Voor iedere kilo honing moeten bijen wel 40.000 tot 60.000 vluchten maken, dus ze leggen meer dan twee keer de wereld rond! Bij LoooX dragen we graag ons steentje bij aan de natuur en hopen we in de toekomst zelfs ons eigen insectenhotel te bouwen op ons terrein.

Lees er meer over

Een tweede leven voor ons eikenhout

Een groot deel van onze collectie bij LoooX bestaat uit eikenhout. We hechten er veel waarde aan om alleen te werken met duurzaam hout afkomstig uit Europa, voornamelijk uit Duitsland. Ons massief Europees eikenhout wordt op een duurzame wijze geproduceerd volgens Europese richtlijnen. Wanneer we meubelen en accessoires maken, blijven er soms stukken eikenhout over. Reststukken gooien wij niet weg. We onderzoeken altijd of we nog badkamerproducten kunnen creëren met ons resthout, zoals bijvoorbeeld de Wooden Wall Shelf Free en de Wooden Bath Shelf.

Resthout wordt geschonken

Als dit niet mogelijk is, schenken we het resthout aan verschillende initiatieven, waaronder ABC de Cirkel en Circulus Berkel. Hier worden prachtige producten gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of die weer integreren in de arbeidsmarkt. Bovendien vangen we het houtstof op dat vrijkomt bij het bewerken van het eikenhout, wat een nuttige toepassing blijkt te zijn voor boeren. Als het resthout niet meer bruikbaar is, wordt het gebruikt als brandhout. 

Kleine stapjes maken het verschil

We zijn ons bewust van de noodzaak om ook kritisch te kijken naar onze bedrijfsprocessen. Zo maken we gebruik van groene energie door middel van warmtepompen en zonnepanelen. Hiermee verminderen we onze afhankelijkheid van niet-duurzame energiebronnen en dragen we bij aan een schonere en duurzamere energievoorziening. Daarnaast streven we ernaar om plastic gebruik te verminderen bij het verpakken van onze producten. Onze medewerkers dragen ook een stapje bij door steeds vaker met de fiets naar het werk te gaan. Met al deze initiatieven proberen we niet alleen de natuur iets terug te geven, maar ook bewustwording te creëren bij anderen.

Op naar meer groene acties met LoooX

Ben je klaar voor meer groene acties met LoooX? De komende maanden gaan we je (veel) meer vertellen over onze inzet voor de mens, dier en natuur. We zetten stapje voor stapje naar een duurzamere wereld, en dat doen we samen met jou! Dus, houd onze social media goed in de gaten voor meer groene updates! En heb jij zelf nog goede ideeën hoe wij om een stapje kunnen doen naar een duurzamer bedrijf? Deel ze met ons LoooX Lief projectteam en wie weet gaan we ze wel uitvoeren! Wij staan altijd open voor jullie input en kritiek, kom vooral eens op de koffie en maak ons sterker en duurzamer.